项目分类 | 商业综合体

温州瓯海娄桥商业综合体/Wenzhou Ouhai Louqiao commercial complex

关键词 | 商业综合体

项目位置:浙江 · 温州

用地面积:84486.6㎡

建筑面积:415357㎡

设计年份:2014

容 积 率:3.24

        温州瓯海娄桥商业综合体,在整体规划上,为了创造更佳宜人的休闲购物环境,我们建议将基地北侧控规规划的公园绿地,从景观河道引入水系,打造为城市生态湿地公园,我们在商业界面布置上布置了多个广场节点,引导湿地公园人流,进入购物中心,同时与大西洋百货形成互动效应,形成一个大规模的休闲商业圈。我们充分考虑组团分区 、业态分布、功能分布、商业开发。在组团分区上,我们将多层商业和高层组团分区布置,同时从整体考虑,合理布局。在业态分布上,我们增加了小型摩天轮,屋顶泳池,旱冰场地等游艺设施,打造青少年的欢乐谷形成一站式精神文化体验场所,集艺术、文化、健身娱乐为一体的文艺中心,成为最具有吸引眼球的综合体亮点。同时还考虑到项目资金投入大,周期长的特点,本着业主小投入,高收益的经营原则,本案涉及上考虑多层、高层分期实施的建设步骤:先多层,后高层,经营与建设并进,投入与收益并存,成就项目的效率最大化。在建筑外立面形态上,高层的建筑外面,采用抽象化的山体建筑外面,充分地表现了山体的肌理,并采用轻钢及铝板材质作为建筑表层,多层裙房造型以岩石肌理为主题,采用花岗岩和玻璃两种材质相互交错的手法,强调出虚实对比关系。

Wenzhou Ouhai Louqiao Business Complex, in the overall planning, in order to create a better and pleasant leisure shopping environment, we propose to base the north side of the planning of the park green space, from the landscape channel into the water system, to create an urban ecological wetland park, we have laid out a number of square nodes on the commercial interface, Guide wetland. Parks flow into shopping centers and interact with Atlantic department stores to form a large-scale leisure business circle.We fully consider the grouping, distribution, functional distribution, and commercial development. In the group zoning, we will lay out multi-storey commercial and high-level group zoning, and from the overall consideration, a reasonable layout. In the form of distribution, we have added small Ferris wheels, rooftop pools, roller-skating venues and other recreational facilities to create a one-stop Happy Valley for young people to form a spiritual and cultural experience, art, culture, fitness and entertainment as one of the arts center, become the most eye-catching comprehensive highlight. Considering the characteristics of large investment and long period of project capital, and in line with the principle of small investment and high profit, this case involves the construction steps of multi-level and high-level phased implementation: first multi-level, then high-level, management and construction go hand in hand, investment and income coexist, and the efficiency of the project is maximized. On the exterior facade form of the building, the high-rise building uses the abstract mountain building exterior, fully displays the mountain texture, and uses light steel and aluminum sheet material as the building surface, the multi-layer podium modelling takes the rock texture as the theme, uses the granite and glass two kinds of materials interlace each other, emphasizes that The relationship between the virtual and the real.



返回上一级
COPYRIGHT (©) 2018 迈恩国际. 技术支持:上海橙谷